Kérdése van? Hívjon minket! +36708811380

Blog

Mobilház telepítése - minden, amit tudni érdemes

2022.02.10 10:05
Mobilház telepítése - minden, amit tudni érdemes

A mobilház telepítése népszerű téma napjainkban. Ez pedig nem véletlen: a hétről hétre jobban elszabaduló ingatlan-és építőanyag árak mellett egyre többen érdeklődnek az otthonteremtés alternatív megoldásai iránt. Úgy gondoljuk, ez örvendetes tendencia, hiszen a mobilházak rugalmas, biztonságos és környezetbarát alternatívát jelentenek. Azonban a köztudatban még mindig nincs elég információ a témával kapcsolatban - sok forrásból hallhatunk tévhiteket, alaptalan félelemből eredő riogatásokat. Most tiszta vizet öntünk a pohárba: tartson velünk, olvasson tovább!

Mobilház telepítése: mikor éri meg?

A mobilház telepítése bár jóval egyszerűbb folyamat, mégis épp olyan lényeges döntés, mintha építkezésbe vágnánk bele. Ezért érdemes alaposan megfontolni. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy mobilházra csak egyfajta B tervként, átmeneti megoldásként, esetleg nyaralóként érdemes gondolni. Pedig a mobilház akkor is teljes értékű, előnyös opció, ha valaki otthont szeretne teremteni. Gyakorlatilag bárkinek ajánlott, aki költséghatékony, alacsony energiaigényű, fenntartható és esztétikus megoldást keres. Azokra a hangokra sem érdemes hallgatni, akik szerint a mobilházak nem alkalmasak arra, hogy télen-nyáron benne éljünk: ezt a feltételezést már régen megcáfolta a 4 évszakos mobilházak kényelme és kiválósága! 

Mobilház telepítése: íme, a legnagyobb előnyök!

Minőség

Egy szakszerűen kialakított és telepített mobilház statikai stabilitása többszöröse a más típusú házakénak. Természetesen csak akkor, ha megbízható forgalmazótól vásárol. Mi csak saját sztenderdeinkről tudunk beszámolni: a Mobilainer kizárólag olyan termékeket kínál, amelyeknek strapabírási kvalitásaiban a meggyőződés mellett tapasztalatból is megbízunk. A lakókonténereink és mobilházaink talapzata extra megerősítéssel rendelkezik (akár betonalap nélkül is tökéletesen használhatóak), panelei pedig prémium alapanyagokból készülnek. Időtállóságukat az előbb felsoroltak mellett garantálja még a prémium acélváz és az extra erős talapzat. Nem kell tehát attól tartanunk, hogy a mobilház telepítése kevésbé masszív felépítményt eredményezne, mint a hagyományos téglaépületek. 

Mozgathatóság 

Korábban teljesen természetes volt az, hogy valaki egy költözés után végleg megtalálja a számítását egy adott helyen - ma azonban inkább az az általános, hogy életünk során költözésre kerül a sor legalább néhány alkalommal. Ennek az oka legtöbbször családi változás, vagy munkahelyváltás. A hagyományos lakóházak esetén ez azonban igencsak körülményes folyamat: el kell adni a lakást, vásárolni egy másikat, elbúcsúzni a megszokott és megszeretett otthontól… Ha azonban valaki mobilház telepítése mellett dönt, erre nem feltétlenül lesz szükség. A mobilházak ugyanis viszonylag könnyen telepíthetők át egyik helyről a másikra, darus vagy vontatós megoldással. 

Fenntarthatóság

A mobilház telepítése során jóval kevesebb hulladék keletkezik, mint egy "hagyományos" építkezésen. A mobilházak energiaigénye jóval kisebb más építményekhez képest, köszönhetően remek szigetelésüknek. Ráadásul nem kell tartanunk attól sem, hogy egészségünkre ártalmas építőanyagokkal kell egy légtérben élnünk, hiszen a régi építőanyagokkal ellentétben a mobilházak elemei szigorúan bevizsgált, 

A telepítés folyamata

A mobilház telepítése a következőképpen történik: 

  • A Mobilainer csapata kiszállítja a mobilházat.
  • Letesszük a megrendelő által kiválasztott, alkalmas helyre.
  • Megválaszoljuk az összes felmerülő kérdést.
  • Átadjuk a kulcsokat és gratulálunk új otthonához.

Maga a telepítés tehát pontosan ennyire egyszerű! Bár a megrendeléstől a beköltözésig szükséges idő ennél azért hosszabb, töredéke egy hagyományos építkezés időtartamának. A termék elkészülése még egyedi tervezésű mobilház esetén is maximum néhány hét. Megbeszélés alapján ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy a szanitereket a helyszínre szállítást követően szereljük fel. Ez utóbbi esetben 1-2 nap plusz munkával kell számolni.

A Mobilainer küldetése, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtsa ügyfeleinek. Ha felkeltette érdeklődését mobilház telepítés szolgáltatásunk, vegye fel velünk a kapcsolatot: örömmel állunk rendelkezésére! 

E:mail: mobilainer@gmail.com
Telefonszám: +36 70 941 1372