Kérdése van? Hívjon minket! +36708811380

Blog

Tengeri konténer méretek

2022.02.10 10:15
Tengeri konténer méretek

Amikor valaki a vízi szállítmányozás mellett dönt, lényeges, hogy pontosan tudja, milyen tengeri konténer méretek elérhetőek a piacon. A világhálón a számos hasznos információ mellett számos irreleváns részlettel is szembe találhatjuk magunkat, amelyek ahelyett, hogy segítenének, csak megnehezítik a döntést. Célunk, hogy mai blogbejegyzésünkkel tiszta vizet öntsünk a pohárba, és hasznos útmutatást nyújtsunk a konténervásárlás előtt állóknak.

A ma elterjedt tengeri konténer méretek

A hatékony szállítmányozás kulcsa, hogy jól meghatározott, kiszámítható egységek mentén dolgozzunk. Ezért a nemzetközi logisztikában a tengeri konténer méretek közül kettő terjedt el. Azt azonban érdemes tudni, hogy mindkettő magassága egységesen 245 cm.

Tengeri konténer méretek: milyet válasszunk szállítmányozáshoz?

Ha szállítás céljából vásárolna tengeri konténert, érdemes alaposan utánajárni, mi lenne az Ön számára a legjobb befektetés. Ehhez a legjobb, ha logisztikai szakértő segítségét is igénybe vesszük. Így biztosak lehetünk abban, hogy ésszerű, gazdaságos döntést hozunk.

Mire használható a használt tengeri konténer?

A tengeri konténerek számos alkalommal felhasználhatóan vízi szállításra. Amikor azonban a szállítmányozás területén kiszolgálták az idejüket, akkor sem ér véget az élettartamuk! Kellően szakszerű karbantartással (és esetenként felújítással) ugyanis biztonságos és praktikus raktár válhat belőlük.

20 lábas konténer

A tengeri konténer méretek legelterjedtebb verziója a 20 lábas konténer. Sőt, mi több: ezt tekintik a vízi szállítmányozás alapvető egységének (hogy miért, arról a következő bekezdésekben többet is megtudhat). Szabvány szerint a 20 lábas tengeri konténer méretei a következők: 6 méteres hosszúság, 2,45 méteres magasság. Előnyük, hogy szerkezetük rendkívül könnyű, ezzel együtt azonban strapabírók is. Bármikor könnyedén egymásra rakodhatók, áthelyezhetők, elősegítik a lehető legnagyobb helymegtakarítást.
Mivel a 20 lábas konténer a legelterjedtebb a tengeri konténerek között, a hatalmas kínálatban érdemes nagyon odafigyelni, milyet is választunk - különösen, ha használt konténer vásárlása a cél. A Mobilainernél jól tudjuk, milyen sok múlik a szállítás és tárolás sikerességén: ezért konténereink minőségéért garanciát vállalunk.

Tengeri konténer méretek: a 40 lábas tengeri konténer

A 40 lábas tengeri konténer szintén nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a 20 lábas konténer számos előnyös tulajdonságával rendelkeznek. Ilyen nagy méret esetén fokozottan oda kell figyelni az időtállóságra és a minőségre, hiszen a benne tárolt rengeteg áru épsége függ tőle. A Mobilainernél kapható 40 lábas tengeri konténerek talapzata tiszta, foltmentes, az oldalfalak korróziómentesek és kiválóan ellenállnak akár szélnek, akár fagynak. A rövid oldal kétszárnyas ajtói kiválóan működnek és teljesen kitárhatók, a konténerek keretszerkezete pedig szintén makulátlan.

Tengeri konténerek: egy kis történelem

A tengeri konténer méretek ma már jól ismertek és elterjedtek - de gondolkodott már azon, vajon miért éppen így alakultak? Ahhoz, hogy erre a kérdésre megkapjuk a választ, a konténeres vízi áruszállítás történetében kell egy kis sétát tennünk. 

A konténerekkel történő vízi fuvarozás lassan a századik születésnapját ünnepelheti: ilyen régóta alkalmazzák már világszerte. Gyökerei az Egyesült Királyságba nyúlnak vissza, ahol először a II. világháborúban alkalmazott tankhajókat alakították át logisztikai célra. A 20 lábas, vagyis nagyjából 6 méteres hosszúság hamarosan olyannyira elterjedt, hogy a vízi konténeres szállítás alapvető egységévé vált: a hajók kapacitásának meghatározásához is ezt veszik alapul. Így, ha valahol azt látjuk, hogy egy hajó tízezer TEU kapacitású, az annyit jelent, hogy 10 000 húszlábas konténernyi áru fér rá.

A Mobilainer küldetése, hogy mindenkinek segítsen megtalálni a tengeri konténer méretek közül a számára ideálisat. Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

E:mail: mobilainer@gmail.com
Telefonszám: +36 70 941 1372