Kérdése van? Hívjon minket! +36708811380

Blog

Raktározás konténerrel. Miért éri meg?

2022.05.12 12:42
Raktározás konténerrel. Miért éri meg?

A raktározás minden vállalat életében kiemelt fontossággal bír. Az áru tárolása, a készletek elhelyezése és állaguk megóvása minden cég érdeke. Nem mindegy azonban, hogy hol, mennyiért és milyen módon tesszük. A raktárkonténerek használata egyre elterjedtebb hazánkban is, számos előnyének köszönhetően.

 

A raktározás fogalma

 

A raktározás a vállalkozások által megtermelt áru tárolása. Jelentősége egyre növekszik a gazdaságon belül, ezért fontos szempont, hogy mennyire költségigényes és hatékony. Egy jól működő raktározási rendszer megalapozhatja egy eredményes vállalkozás jövőjét. Míg, ha nem követhető rendesen nyomon az árunk útja, számos problémával találhatjuk szembe magunkat.
Célja a termékek biztonságos tárolása a felhasználásukig, valamint a készletellátás, úgy, hogy a legfontosabb szempontot végig figyelembe vegyük: a vevő igényeinek minőségi kiszolgálását.

 

Miért fontos a raktározás? 

 

Az áru biztonságos, központi elhelyezése lehetővé teszi a termékek feletti kontrollt és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfél kis szállítási határidővel megkapja a rendelését. Amennyiben egy vállalkozás az összes termékét egy helyen tárolja, növeli a termelékenységét és közben pénzt takarít meg. Ezenfelül számos előnye lehet még:

Értékmegőrzés: az áru biztonságos védett helyen van, így nem károsodik, illetve nem vész el.
Hatékonyság: lehetővé teszi az eredményesebb nyomonkövetést és a termékkészlet kezelését.
Gyorsaság: a megrendelő időben megkapja a megrendelt árucikket.

 

Raktárkonténer - a rugalmas raktárhelyiség 

 

Akár újabb raktárfelület szeretne az üzemben, esetleg az építkezésen van szükség egy anyagraktárra, ami egyben hasznos és biztonságos, a raktárkonténer kitűnő megoldást nyújt.
Egy raktárépület felépítése, esetleg bérlése nagy anyagi megterhelést jelent a termelők számára. A raktárkonténer egy sokkal egyszerűbb és hasznosabb megoldást tesz lehetővé. Masszív anyagának és biztonságosan zárható kialakításának köszönhetően megbízható segítséget nyújt a raktározás, akár szállítmányozás területén.
Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek legmegfelelőbb konténert, nem árt tudni, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni.

 

Teherbíró szerkezet 

Fontos, hogy a konténer masszív teherbírású, nagy padlóterhelésű, korrózióálló acélszerkezetű, por-és cseppmentesen záródó legyen. A bennünk tárolt termékek így óvva vannak a szélsőséges időjárási viszontagságoktól.

 

Azonnali szállítás 

Mivel a szállítmányozás vagy egy munkafolyamat során szoros határidővel kell számolni, ezért a mihamarabbi szállítás elengedhetetlen. Sok esetben nincs lehetőség a személyes átvételre, ezért olyan szolgáltatót érdemes választani, akik az ország bármely pontjára, esetleg még külföldre is szállítanak.

 

Korrekt ár 

Kiemelten fontos az ár-érték arány. Olyan konténert ajánlott keresni, ami korrekt áron elérhető úgy, hogy a minőségre garanciát vállalnak. Az ár természetesen nagyban függ a raktárkonténer kialakításától, de arra mindenképp figyeljünk, hogy vásárlóbarát szinten mozogjon.

 

Széles választék 

Annak érdekében, hogy Ön a legmegfelelőbb konténert választhassa, javasolt, hogy több opció között keresgéljen. A leggyakoribb raktárkonténerek a 20, illetve 40 lábas konténerek, amelyek egymásra pakolhatók, így használatukkal még helyet is spórolhat. Az XL garázs méretű már ritkább, viszont hatalmas belső terének köszönhetően rengeteg termék befogadására képes, így tulajdonosa garantáltan jól jár vele.

 

Változatos felszereltségi opciók 

A különböző méreteken kívül tömérdek felszereltségi lehetőség közül is lehet választani, így a konténerek tökéletesen saját igényre szabhatók. Legyen szó külső festésről, vagy vállalati arculatnak megfelelő matricázásról, akár betörésvédelemről, elektromos felszereltségről, vagy polcrendszerről. A megrendelés előtt mindenképp tájékozódjon az egyedi lehetőségekről.

 

Cégünk a fent említett szempontoknak teljes mértékben megfelelő prémium konténerek értékesítésével és bérbeadásával foglalkozik. Ha Önnek is fontos, hogy a kiválasztott raktárkonténer megbízható, jól felszerelt és azonnal igénybe vehető legyen, mindezt korrekt áron szeretné, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

E:mail: mobilainer@gmail.com
Telefonszám: +36 70 589 0905